Rots & Water

Rots & Water 

Rots en Water is een sociale competentietraining, ontwikkeld door Freerk Ykema, voor kinderen en jongeren uit het basis- en secundair onderwijs, de Bijzondere Jeugdbijstand en de Geestelijke Gezondheidszorg. Het programma richt zich op jongeren uit alle opleidingsniveaus, inclusief het buitengewoon onderwijs.

Door middel van actie, spel en eenvoudige zelfverdedigingsoefeningen worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt en verworven. Doorheen de verschillende spelvormen kunnen jongeren nieuwe ervaringen opdoen. Op basis hiervan houden we korte groepsgesprekken waarbinnen ruimte is voor zelfevaluatie en zelfreflectie.

Deze aanpak is sterk aangewezen voor jongens omdat zij vooral fysiek in het leven staan. Hun soms “onbedwingbare” energie wordt nu op een positieve manier ingezet. Meisjes hebben evenzeer deugd van het programma doordat zij gestimuleerd worden om tot actie over te gaan.

Tijdens de sessies leren we de kinderen en adolescenten hoe ze met elkaar kunnen samenwerken, samen spelen en samen leven. Rots en Water heeft als doel de zelfbeheersing, het zelfvertrouwen, de zelfreflectie en de communicatieve en sociale vaardigheden te versterken.

Wilt u meer weten over Rots & Water training en wat het allemaal inhoud, lees meer

Wenst u of uw kind in te schrijven, heeft u verschillende mogelijkheden*;

  • Ik kom langs met mijn kind(eren) voor een persoonlijk gesprek (intake)
  • Ik meld mijn kind(eren) online aan (intake formulier)
  • Wij zouden graag een gesprek op school wensen (via school)

*Het is niet mogelijk om uw kind(eren) telefonisch aan te melden. De intake is vertrouwelijk en uw gegevens worden niet met derden gedeeld (zonder uw schriftelijke toestemming)

 

Hier ergens een knop maken met aanmelden